2017NLsep-okt

Flamingo’s spotten

Punta de la Banya ligt nabij Amposta en is alleen in de zomermaanden bereikbaar via de zandbank van ongeveer 200 meter breed. De kans is hier groot, dat u aan het noordelijke punt van dit schiereiland, flamingo’s zult zien. U heeft toegang van 15 juli tot 15 september. Natuurlijk kunt u ook gewoon uw geluk beproeven in het Parc Natural de Delta de l’Ebre waar u vanaf de boulevard in Riumar in loopt.

flamingos

 

El Garxal

Bij El Garxal (aan het einde van de boulevard Riumar) zitten ook vaak troepen flamingo’s. Als u een ticket koopt voor een cruiseboot op de Ebro, hebben de schippers de flamingo’s vaak al gespot. Ze roepen meestal om waar u ze kunt zien. De cruiseboten vertrekken bij Restaurant Casa Nuri in Illa de Buda. Tickets kosten een paar euro.

Hoe komt u in Punta de la Banya

Afstand vanaf Casa Noella is ongeveer 25 km.

De route start bij El Poble Nou del Delta – T3408, van Sant Carles de la Rapita richting Amposta.

Vlak voor u het dorpje binnenrijdt ziet u een V-splitsing en neemt dan de weg naar rechts richting Platja de l’Eucalyptus. Deze verharde weg leidt  naar het strand en aan het eind kunt u links naar Eucalyptus Beach, of recht naar de Punta de Banya. Als u dus naar Punta de Banya gaat komt u op de zandbank richting (hopelijk) de flamingo’s!

puntadelabanya

Te voet doet u er heen en terug ongeveer 40 minuten over. Vergeet geen water en verrekijker mee te nemen.

punta_banya